Socialisatie & habitueren
De tijden dat je je pup de hele dag maar overal moet mee naartoe nemen zijn voorbij. De eerste weken dat je pup bij je thuis is, is het belangrijk om een vertrouwensband te creeëren. Laat dus ook niet direct iedereen langskomen om je pup te bepotelen en neem hem ook niet meteen overal mee naartoe. Zorg er eerst voor dat je pup zich goed voelt in zijn nieuwe omgeving zonder zijn mama en nestgenoten, bij voor hem nieuwe mensen.
Zorg voor structuur, zekerheid en voorspelbaarheid, als dat al goed zit en je pup voelt zich goed in zijn omgeving dan kun je pas aan training beginnen denken.
Training volgen
Zelf heb ik enkele jaren de klassieke hondenschool gedaan, gewoon omdat ik toen ook niet beter wist. De 2 eerste honden (Mozzie & Boomer) deden het goed, ik deed zelfs enkele wedstrijden mee, maar of ze er nu zoveel plezier in hadden daar twijfel ik sterk aan.
En toen kwam Bungee. Met haar heb ik ook het hele traject doorlopen tem het brevet. Helaas zag ik al snel dat zij op de trainingen helemaal dichtklapte en heb ik met veel geluk (misschien wel onterecht) mijn brevet gehaald. In dat jaar tijd heb ik 7-8 trainers gehad op de hondenschool en helaas geen enkele dat zag dat mijn hond gewoon helemaal gestrest was door alles om zich heen en ook geen enkele trainer dat er een oplossing voor kon geven.
Na het brevet dacht ik echt dat het anders moest en kon. Ik ben bij iemand terecht gekomen die privétraining gaf en op een positieve manier trainde. Al snel zag ik een hele andere hond, een hond die plezier had en door het vuur zou gaan voor mij, met mij.
De band werd gesmeed & ik heb nu een hond die elke dag staat te springen om aan de slag te gaan. Ondertussen train ik al mijn honden op deze manier ipv honden achter een snoepje te laten aanlopen of eens een goede snok te geven aan een slipketting (denk je nu echt dat de hond weet waarom die zo’n snok krijgt?)
En toen begon mijn avontuur…
Ondertussen heb ik zelf een opleiding gevolgd om les te geven en honden met hun baasjes te begeleiden. Het doel is om een goede band te creëren en zelfzekere honden te krijgen die zich goed voelen in onze drukke maatschappij.
Verder ben ik opgeleid tot voedingsadviseur en school ik mij verder tot hondengedragstherapeute, body & balanstrainingen, hoopers en in de toekomst hydrotherapie voor de hond.
Wat kan u nog meer doen?
U kan bij ons met uw pup terecht vanaf 8 weken.
Daarnaast kun je even nagaan wat je hond later regelmatig zou moeten doen, denk daarbij aan autoritjes, op drukke plaatsen wandelen, terrasjes, de trein nemen, enz.
Dat zijn dingen die je van jongs af aan zelf kunt laten ervaren.
Heb je hierbij hulp bij nodig hoe je dit het beste aanpakt, dan kan je hiervoor ook bij mij terecht.